آواژه
ارائه خدمات روانشناسي

كودك خجالتي معمولا از نظر والدين دشوار ساز است. والدين تمام تلاش خود را مي‌كنند تا كودكشان از خجالتي بودن فاصله بگيرد. اما همه كودكان در دوره اي از زندگي كمرو هستند. و از قرار گيري در موقعيت هاي جديد احساس ناراحتي مي‌كنند. خجالتي‌ بودن كودك در بسياري از مواقع و موقعيت ها عادي است. اگر نگران اين موضوع هستيد كه فرزندتان توانايي دوستي با كسي ندارد و نمي‌تواند با ديگران ارتباط بگيرد. و زماني كه اين روند خجالتي بودن كودك ادامه دار باشد، بايد حتما از روانشناس و مشاورين كودك‌ راهنمايي بگيريد. 

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك خجالتي مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس حاصل نماييد.

منبع: كودك خجالتي | 10 راه كار كمك به كودك خجالتي

كودك خجالتي كيست؟

به چه كودكاني خجالتي مي‌گويند؟ خجالتي بودن كودك باعث آزار و اذيت شما مي‌شود؟ به طور كلي كودك‌خجالتي به كسي گفته مي‌شود كه سرش را در ميان جمع پنهان مي‌كند و براي برقراري ارتباط با ديگران مقاومت مي‌كند. حتي شايد به اين نتيجه رسيده باشيد كه اين رفتار كودك طبيعي است. اين كودكان معمولا هنگام تعامل با افراد يا موقعيت هاي نا آشنا؛ اندكي مضطرب و بي قرار مي‌شوند.

حتي در برخي از مواقع نيز گريه مي‌كنند. اما به مرور زمان در اين موقعيت ها راحت تر خواهد شد و عادت مي‌كند. با تمامي اين سختي ها بايد به خاطر داشته باشيد كه كودك‌خجالتي رفتاري شرمنده كننده ندارد. حتي بسياري از افراد خجالتي زندگي شاد و موفقي را تجربه مي‌كنند. اما اگر خجالتي بودن كودك باعث آسيب به برقراري ارتباط و حتي يافتن دوست براي او شده است؛ حتما از روانشناس كمك بگيريد.

علت خجالتي بودن كودك

كودك خجالتي به دلايل مختلفي اين ويژگي را دارد. قبل از اينكه علت خجالتي بودن كودك را بگوييم؛ بايد بدانيد كه اين رفتار صفت منفي نيست. در اين بخش مقاله علل بروز رفتار خجالتي بودن كودك را توضيح داده ايم.

📌 وراثت | كودك خجالتي

يكي از دلايل رفتار كودك خجالتي، وراثت است. كارشناسان معتقد هستند كه كم رويي و خجالتي بودن افراد، ريشه در وراثت افراد دارد. تركيب ژن ها باعث شده كه كودك به تحريك شدن حساسيت بيشتري نشان دهد. هرچه كودك نيز بزرگتر شود؛ حساسيت او بيشتر مي‌شود و از طرف جامعه شخصيت خجالتي به خود مي‌گيرد.

📌 اضطراب جدايي

بيشتر كودكان دوره اضطراب جدايي را تجربه مي‌كنند. كه سن اين اضطراب 6 ماهگي تا 3 سالگي است. اين حالت معمولا به دليل رفتن به مهد كودك جديد، سفر رفتن يكي از والدين و ترس از تنهايي در تاريكي است. در اين شرايط بايد اندكي صبر كنيد و از كودك مراقبت كنيد. تا كودك خجالتي رفتارش بهبود يابد.

📌 روند رشد | كودك خجالتي

گاهي كودك در مرحله گذر از مرحله رشد است. اگر به طور ناگهاني نسبت به غريبه ها محتاط تر باشيد؛ يا زماني كه از جلوي چشم كودك دور شويد؛ نگران مي‌شود؛ احتمالا او دچار اضطراب جدايي  شده است. حتي اين اضطراب درست زماني بروز مي‌كند كه بيشتر كودكان مستقل و فعال هستند. اگر احساس مي‌كنيد كه كودك خجالتي در حال عبور از مرحله رشد است؛ نگران نباشيد. به مرور زمان تغيير رفتار صورت مي‌گيرد.

راه كارهاي كمك به كودك خجالتي

بيشتر والدين در تلاش براي رفع رفتارهاي كودك خجالتي هستند. به همين دليل براي كمك به والدين راه هاي بسياري وجود دارد كه در اين مقاله به آنها اشاره كرده ايم.

🔴 در حضور ديگران از خجالتي‌بودن كودك صحبت نكنيد

يكي از راهكارهاي كمك به كودك خجالتي، عدم صحبت راجع به آن در حضور ديگران است. اگر كودك بشنود كه شما او را به عنوان فردي خجالتي‌مي‌شناسيد؛ ممكن است كه ويژگي خود را منفي بشمارد و از ديگران بيشتر جدا شود.

🟡 به كودك نوپاي خود برچسب خجالتي نزنيد

هرگز به فرزند خود برچسب كودك خجالتي نزنيد. شايد واقعا فرزند شما خجالتي نباشد! هميشه به فرزندان خود عنوان خجالتي ندهيد. اگر انتظار داشته باشيد كه كودك رفتار‌خجالتي داشته باشد؛ بر رفتار او تاثير گذاشته و از او رفتارهاي كمرويي و اجتناب از جمع را مشاهده خواهيد كرد. خجالتي بودن صفت منفي نيست و بسياري از افراد خجالتي زندگي هاي موفقي دارند. اما هرگز بر فرزندان خود برچسب نزنيد.

🟠 حق بدهيد و كودك را درك كنيد

به كودك خجالتي بگوييد كه به او حق مي‌دهيد و او را درك مي‌كنيد كه چه احساسي دارد. مثلا زماني كه وارد اتاق پر سر و صدا مي‌شويد؛ به او بگوييد “خيلي سخته وقتي اين همه صدا هست، مگه نه؟ ” و از اين قبيل جمله ها استفاده كنيد، زيرا با اين رفتار به كودك مي‌گوييد كه واكنش طبيعي دارد و بايد احساس راحتي كند.

🟢 كودك خجالتي را تشويق كنيد

هروقت متوجه شديد كه كودك خجالتي در حال تلاش براي دوستي با كسي است؛ او را تشويق كنيد. براي افزايش اعتماد به نفس كودك تلاش كنيد و او را مورد تحسين قرار دهيد. اگر بعد از چند دقيقه اي خجالتي بودن متوجه شديد كه در حال لبخند است؛ حتما او را تشويق كنيد.

🔵 اطرافيان را از وضعيت آگاه كنيد

تمامي اطرافيان را از وضعيت كودك خجالتي آگاه كنيد. همه آنها را آگاه كنيد و ازشون صبر و شكيبايي بخواهيد. و بخواهيد كه از فشار براي گفتگو بپرهيزند. 

🟤 از انتقاد و سرزنش پرهيز كنيد

هميشه اين انتقاد و سرزنش است كه اعتماد به نفس كودك خجالتي را كم مي‌كند. حتي زماني كه اظهار كنيد در حال شوخي هستيد، به خاطر داشته باشيد كه شرمنده كردن كودك در ميان جمع و حتي در تنهايي او را منزوي تر مي‌كند. اين ويژگي كودك را بپذيريد و از سرزنش ديگران نيز جلوگيري كنيد.

⚪ از موقعيت هاي اجتماعي دور نشويد

براي كودك خجالتي بايد موقعيت هاي اجتماعي را فراهم كنيد. او را از محيط هاي شلوغ دور نكنيد تا راحت تر بتواند با ديگران ارتباط بگيرد. البته بايد حضور در موقعيت هاي اجتماعي حساب شده باشد كه كودك در معرض استرس نباشد.

🔴 حساب شده رفتار كنيد

براي رفتار با كودك خجالتي بايد حساب شده عمل كنيد. بدون اعمال فشار از او بخواهيد كه در موقعيت هاي بازي قرار بگيرد. تا به مهارت هاي اجتماعي او افزوده شود. قبل از رسيدن كودكان ديگر در مهماني ها حضور پيدا كنيد تا كودك در محيط جديد به آرامش برسد.

🟡 راه هاي بدون تنش را امتحان كنيد

براي كاهش رفتارهاي كودك خجالتي بايد راه هاي بدون تنش را امتحان كنيد. حتما در نظر داشته باشيد كه براي معاشرت با فزندتان بايد راه با استرس كمتري را امتحان كنيد. فعاليت هايي را امتحان كنيد كه گروه هاي كوچك، محيط هاي آرام و آشنايي داشته باشد.

🔵 از روانشناس كمك بگيريد

براي رفع و كاهش رفتار كودك خجالتي، از روانشناس كمك بگيريد. روانشناسان با رفتارهاي آموزشي و راهكارهاي مناسب به شما كمك مي‌كند كه با كودك خود رفتار مناسب تري داشته باشيد. روانشناس كودك به شما كمك مي‌كند تا بهترين راهكار را در برخورد با كودك‌خجالتي داشته باشيد.

كلام آخر

والدين بايد به خاطر داشته باشند كه كودك خجالتي رفتار اشتباهي ندارد. و تنها به عنوان يك صفت بايد اين ويژگي كودك را قبول كنند. البته كه كودك‌خجالتي صفت منفي ندارد. اما والدين بايد تلاش كنند تا كودك احساس بهتري داشته باشد و همچنين استرس كمتري را تجربه كند. در اين زمينه حتما از روانشناس كودك راهنمايي بگيريد. تا در تربيت كودك دچار اشتباه نشويد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك خجالتي مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس حاصل نماييد.

منبع: كودك خجالتي | 10 راه كار كمك به كودك خجالتي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/6/27  ] [ ۱۰ ] [ avaje ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 1
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب